Shortcut to sustainable experiences

Økologiske hudplejeprodukter

Økologisk Landsforening har sammensat en vejviser i junglen af hudplejeprodukter.

Fra okologi.dk Foto: colourbox.com
Fra okologi.dk Foto: colourbox.com

De forskellige mærker har forskelligt fokus. Groft sagt kan man dele dem op i økologimærker, miljømærker og sundhedsmærker. Der findes desværre ikke ét mærke, som garanterer hensyn til alt på samme tid.

De økologiske mærker garanterer også hensyn til miljø og sikrer fravær af mange stoffer, som er mistænkt for at være sundhedsskadelige, fx parabener. Der er strenge restriktioner ang. indholdet - I økologisk kosmetik må der anvendes 280 godkendte ingredienser - i konventionel kosmetik er dét tal 6000 (Fagbladet Kosmetik 2007). Til gengæld skal man være opmærksom på, at mange økologiske produkter indeholder naturlig parfume, ofte i form af æteriske olier, som er ligeså allergifremkaldende som syntetisk parfume.

 

Find vej til øko-plejeprodukterne
Det kan være svært at gennemskue, hvor meget af et produkt, der er økologisk, og om et produkt virkelig er økologisk, eller om man bliver snydt af markedsføringen. Derfor har Økologisk Landsforening lavet en vejviser til økologiske kosmetiske produkter.

Den består af:
 
    1.    6 gode råd - når du køber økologiske kosmetik-produkter
    2.    Et skema, hvor du kan se, hvad de mest anvendte mærker garanterer ift. økologi, parfume og parabener
    3.    Et skema, hvor du kan se, hvad andre mærker garanterer af økologi
    4.    Forhandlerlister og produkteksempler
    5.    En ordbog med ordforklaringer til nogle af de mange fremmedord, der findes i pleje- og kosmetikjunglen.
    6.    Gode råd om børn og plejeprodukter
 
 
Find ovenstående guide på http://www.okologi.dk/baeredygtigt-forbrug/inspiration-om-oekologi/guider-til-mere-oekologi/oekologisk-hudpleje.aspxFire ud af fem danskere ønsker et forbud mod hormonforstyrrende stoffer i forbrugerprodukter, viser en undersøgelse fra Forbrugerrådet. Undersøgelsen viste også, at næsten 60 % af os ønsker et forbud, også selvom der kun er mistanke om at et stof er hormon-forstyrrende.

2013

2012

2011