For mange husejere er forårets komme desværre lig med et andet naturfænomens komme; nemlig de invaderende alger. Højtryksrenseren findes frem og algebekæmpelsesmidlet gøres klar til at få det grønne algetæppe væk fra fliserne eller taget. Danmark er land, der døjer med et utrolig vådt klima. Vores temperaturer er heller ikke hverken de højeste eller laveste, hvilket gør algernes forhold helt fantastiske at arbejde under. De tiltagende klimaforandringer har desuden gjort, at nedbøren bliver voldsommere og voldsommere, og mængden af vand stiger og stiger.

Derfor er det vigtigt, at du som husejer er klar over, hvordan du bedst muligt bekæmper de invaderende, grønne gevækster, og hvordan du med den rette algebehandling kan forsikre dig selv om, at de ikke vender tilbage på matriklen lige foreløbig. Samtidig skal du være sikker på, at kampen foregår under de ”rigtige” forhold, så at sige. For at undgå en yderligere belastning af miljøet, så er det vigtigt, at du har øje for, hvilke bæredygtige midler, der blive brugt i kampen for de rene fliser.

Vær opmærksom på godkendelsen

Ud over din egen indsats i kampen mod algerne, så har du også et ansvar for, at du vælger et algefjerner-firma, der har tingene i orden. Algefjernerne er i stigende grad pålagt at bruge de helt rigtige, bæredygtige kemikalier, der skal være godkendt af miljøstyrelsen. Det nytter ikke noget, at bekæmpelsen af algerne går ud over resten af haven, eller grundvandet ved din grund, skulle der slippe nogle kemikalier ned i jorden. Derfor er det nemt for dig, når firmaet er ude og foretage algebehandlingen at tjekke efter på produkterne, om de er godkendte.

Der vil være nogle synlige mærkater, der henviser til, hvorvidt midlet er godkendt af miljøstyrelsen. Er de ikke det, er det vigtigt, at firmaet får besked om det. Det er dit hus, som udsættes for behandlingen, og derfor har du ret til at sikre dig, at det bliver gjort efter de rigtige spilleregler. Både for dig, men også for miljøets skyld.

Derfor kan det være en god idé, inden du ringer efter en algebehandling, at læse om, hvilke produkter, der er godkendt. Og hvordan du spotter et produkt, der ikke er. Husk også at tale med dit algefjerner-firma om, hvilke produkter, der vil være mest effektive i din situation.