Foråret og sommerens ankomst byder på både sol og smil, men også sved og frustrationer hos husejere, hvis tag er angrebet af alger. Denne frustration kan blive større, hvis kampen mod algerne kæmpes på ulovlig vis og ikke tager højde for reglerne om tagrens. Du risikerer nemlig op til to års fængsel, hvis du bruger kemikalier, der ikke er godkendt af Miljøstyrelsen. Kemikalier, der ikke er godkendt, forsager stor skade på miljøet, hvis de ikke bliver brugt med omtanke.

Mange af de firmaer, der specialiserer sig inden for rensning af tage, kender ofte ikke lovgivningen om rensning af tage og kommer derfor til at benytte sig af ulovlige kemikalier, der ganske vidst fjerner algerne, men som gør mere skade på miljøet end godt er. Derfor er der kommet flere restriktioner og kontrol af tagrensere på området, for at sikre, at tagets algebehandling foregår under lovlige og miljøbevidste vilkår.

Tjek etiketten på din tagrens

Alle algemidler, der sælges på markedet, skal være godkendt af Miljøstyrelsen, også selvom produktet ikke markedsføres som et algedræbermiddel. Hvis du leder efter desinfektionsmidler mod belægning af alger, begroning eller generelt grøn belægning, så skal disse midler også godkendes, inden du påbegynder din algebehandling og sprøjter det ud over taget.

Selvom du køber et produkt, der er godkendt af Miljøstyrelsen, så skal du stadig være forsigtig og opmærksom på brugen af midlet, når du skal rense taget. Algerens kan ganske vidst være godkendt, men samtidig forvolde skade på miljøet, hvis overdreven brug bliver brugt. Hvis midlet hældes på taget og drypper ned i haven eller på fliserne, så kan du risikere, at midlet fortsætter sin tur ned til grundvandet. Derved har du gjort dig selv en bjørnetjeneste.

Du skal derfor tjekke grundigt op på, hvad der står på etiketten, når du køber et middel til rensning af taget. Det er ikke kun professionelle, der skal være opmærksomme, når det kommer til bæredygtighed, og hvis du er i tvivl om lovgivningen eller de rette midler, så kan du læse meget mere om tagrens inde på Miljøstyrelsens egen hjemmeside. Her finder du både lovgivning og en guide til de midler og algebehandling, som er godkendt til brug.

Hvis du fortsat er i tvivl om din algerens er godkendt, så kan du også kontakte en miljøgodkendt tagrenser, så du er sikker på en lovlig algerens og samtidig professionel algebehandling.