I mange år har der været en ”brug-og-smid-væk” mentalitet i den danske kontorbranche. For når et stort firma har haft lokale et sted og bliver forflyttet, så efterlader mange firmaer deres kontormøbler i de nu ubefolkede lokaler. Herefter er kontormøblerne blevet afhentet, og derpå kørt til forbrændingsanlægget. Det er desværre et enormt spild af ressourcer, da mange af disse kontormøbler er i ganske fin stand. Nogle gange kan man ovenikøbet komme ud for, at nogle af møblerne aldrig er blevet brugt. Hvilket blot gør spildet endnu mere unødvendigt. Særligt når man har for øje, hvor stor belastning, der i forvejen er på miljøet.

Heldigvis er flere firmaer – og privatpersoner – begyndt at få øje på det enorme ressourcespild, der har fundet sted i årevis. For i takt med det stigende fokus på bæredygtighed, så er der sideløbende kommet et større marked inden for køb og salg af brugte kontormøbler.

Flere har gavn af de brugte kontormøbler

Hele markedet spiller sammen på flere parametre; det flyttende firma sparer penge til afhentning og afbrænding, det købende firma tjener penge på at afhente dem, og privatpersonen eller firmate, der så køber kontormøblerne i sidste ende, kan også få en billigere pris for dem. I hvert fald en langt mere fordelagtig pris, nu hvor de går under betegnelsen ”brugt”. Denne omtanke kan så til slut gavne miljøet, da vi slipper for at brænde gode møbler af, der sagtens kunne have flere år i sig, inden de permanent sendes på pension.

Derfor er det langt mere bæredygtigt, og mere fordelagtigt, for de personer, der køber de brugte stole og skriveborde. De hjælper ikke blot sig selv, men også miljøet. Og de sørger for at holde hjulene i gang for de firmaer, der nu har deres levebrød ved hjælp af salget af de brugte kontorartikler.

Endvidere kan det være, at du som privatperson kan finde en kontorstol eller skrivebord, der skiller sig lidt ud fra de andre på kontoret. Det kan pludselig give noget personlighed, som de strømlinede kontormøbler ikke har.

Husk derfor at gå godt og grundigt på opdagelse, inden du eller dit firma bestiller nogle sprit nye møbler. Den anden mulighed kan ofte bedre betale sig. Og bor du i Aarhus kan vi varmt anbefale at besøge jkOffices udstilling i Aarhus, der byder på masser af brugte kontormøbler.