I en tid, hvor klimaet er under hårdt pres, og hvor der er mere opmærksomhed omkring at nedsætte påvirkningen af klimaet, så kan det være svært for den almindelige dansker at opfylde ambitionen om at gøre det. Selvom det giver en lille smule at slukke lyset tidligere, eller skifte til el-spare-pærer, så føler mange danskere, at det er en tabt kamp.
Der er nu mulighed for at genoptage kampen mod CO2-forureningen på ny. Et nyt tiltag fra Det Økologiske råd vil nemlig gøre det nemmere for de danske familier at bidrage til kampen mod belastningen af miljøet. Det vil de gøre på en måde, så de danske familier kan leve deres normale liv, uden at skulle give afkald på strøm el. lign. Dette tiltag har fået navnet ”Grønt-el-valg.

Bekæmp klimaforurening på flere måder

Det er ikke alle danskere, der kan eller vil bidrage med lige meget. Derfor har Det Økologiske Råd, i samarbejde med en stor del af Danmarks elektrikere sammensat nogle ydelsespakker, der i forskellig grad kan støtte initiativer, der skal hjælpe til bekæmpelsen af klimaforurening. Disse tre pakker/produkter anbefaler de forskellige elektrikere:

  • Klasse A produkter: Her kan du flere af stederne betale en månedlig ydelse i forbindelse med din betaling af el. Produkterne har blandt andet til formål at hjælpe med at forbedre udledningen af CO2 i Uganda.
  • Klasse B produkter: Disse produkter beskæftiger sig meget med vindenergi. Her køber du de produkter, der er med til at forbedre udledningen af den CO2, som husstanden forbruger. Blandt andet solceller og solfangere.
  • Klasse C produkter: Igen er der tale om produkter, hvor du enten kan bidrage ved det direkte køb af produktet, eller betale en mindre månedlig ydelse. Her bidrager du blandt andet til opsætning af solcelle-anlæg på Bornholm.

I det hele taget er der masser af produkter, der giver dig som forbruger mulighed for at gøre skaden god igen, så at sige. Tag en snak med din nærmeste elektriker, der kan give gode råd og fortælle om de produkter, der er til salg.