Før i tiden har der i den danske kontorbranche været en tendens til ”brug-og-smid-væk” mentalitet i Når et større firma har haft lokale et bestemt sted og beslutter sig for at flytte, så efterlader mange firmaer deres kontormøbler i de selvsamme lokaler. Efterfølgende er kontormøblerne blevet afhentet og derpå kørt til forbrændingsanlægget, hvilket desværre er et enormt spild af ressourcer, da mange af disse kontormøbler er i ganske fin stand. Det er en unødvendig belastning over for miljøet, der i forvejen kæmper en kamp. Ofte kan man finde kontormøbler, der nærmest har samme kvalitet som helt nye møbler, hvilket blot gør det til et endnu større spild.

Heldigvis har flere arbejdspladser og firmaer landet over begyndt at få øje på det store spild. Mange er nemlig begyndt at sælge deres forlagte stole og skriveborde til firmaer, der kan sælge dem til billigere penge til firmaer, der ikke vil sprænge budgettet på nye møbler.

Interesse for bæredygtig profil

I det hele taget er interessen for at skabe en mere grøn profil på arbejdspladserne vokset med årene, i takt med, at klimaet er kommet under større og større pres. Det ser man eksempelvis ved firmaer, hvor de ansattes firmabiler bliver grønnere. Hvor det før var benzinslugere er flere begyndt at benytte sig af el-biler eller hybrider, der er langt mindre belastende. Endvidere bliver der på mange arbejdspladser sat mere fokus på, hvordan man undgår spild på arbejdspladsen. Alt fra benyttelse af papir, til strømspare-tilstande på computeren, til oftere at cykle på arbejde og altså også hvilke kontormøbler, der bliver brugt i de store lokaler.

Det hænger i høj grad sammen med, at forbrugerne er blevet mere kritiske over for den belastning, som de støre firmaer udsætter miljøet for. Hvis forbrugerne har et indtryk af, at firmaerne forsøger at gøre skaden god igen, så er de mere tilbøjelige til at benytte det pågældende firmas produkter, frem for andre firmaer, der måske ikke har samme fokus på bæredygtighed og grøn tankegang.

Der bliver igangsat mange initiativer på arbejdspladserne. Men et af de nemme steder at starte er omtanken for, hvilke møbler, man ønsker at bruge på arbejdspladsen. De brugte kontormøbler er blot et skridt på vejen.